Slik startet det

Historien om Su Casa Coffee startet i Colombia der Carlos Amortegui vokste opp blant kaffeplantasje i kaffe triangelet i Colombia. Etter hvert kom han med til Sverige hvor han beholdt og videreutviklet sin interesse for kvalitetskaffe og utdannet seg innen kaffebrenning og cupping.

I 2010 flyttet Carlos til Norge. Med sin store interesse og kunnskap for økologisk landbruk, og sterkt inspirert av sin mentor Jairo Restrepo, startet han et prosjekt hvor målet var å fjerne kunstgjødsel og kjemikalier fra produksjonen. Derfra var veien kort til etableringen av Su Casa Coffee Norge, med formål å importere kvalitetskaffe til ulike kaffebrennerier i Norge.

I 2013 møttes de to kaffetørste Colombianske herrene Carlos Amortegui og Geir Orlando Hagen. Begge hadde bakgrunn fra hotell- og restaurantbransjen og møttes gjennom Norsk Colombianos Forening. Kaffe ble ivrig diskutert, og etter kort tid gikk de fra ord til handling og etablerte kaffebrenneriet Su Casa Coffee Roasters AS med lokaler i Fjellstrand. Her brennes kaffen som Carlos importerer fra Colombia, mellon-sør Amerika og Afrika.

Til sammen er de i dag Su Casa Coffee.

BÆREKRAFT OG SAMFUNNS-ANSVAR

Miljø, samfunnsansvar og nære bånd til landsbyene der kaffen produseres er selve drivkraften vår. Vi er genuint opptatt av å løfte frem dyktige kaffebønder, og brenner for å hjelpe menneskene bak kaffen til en bedre hverdag gjennom å spille på lag med naturen.

Å gå over til økologisk produksjon tar fra to til ti år, og Su Casa Coffee er til stede med støtte og veiledning underveis. Gjennom et tett samarbeid med bonden bidrar vi til et sluttprodukt som bedre stemmer overens med den moderne norske kaffedrikkerens ønsker. Til grunn for den økologiske driften ligger innarbeiding av permakultur.

0