Slik startet det

Historien om Su Casa Coffee startet i Colombia der Carlos Amortegui vokste opp blant kaffeplantasjer i det colombianske kaffetriangelet. Gjennom hele sin barndom og unge liv fikk Carlos et nært forhold til hvordan den beste kaffen dyrkes og frembringes. Etter hvert reiste han til Sverige, hvor han beholdt og videreutviklet sin interesse for kvalitetskaffe, og hvor han valgte å utdanne seg innen kaffebrenning og cupping.

I 2010 flyttet Carlos videre til Norge. Der førte interessen for kaffedyrking til økende kunnskap om økologisk landbruk. Sterkt inspirert av sin mentor Jairo Restrepo, startet Carlos et prosjekt hvor målet var å fjerne kunstgjødsel og kjemikalier fra produksjonen. Derfra var veien kort til etableringen av Su Casa Coffee, med formål om å importere organisk kvalitetskaffe til kaffebrennerier i Norge. 

I 2019 etablerte vi kaffebrenneriet Su Casa Coffee Roasters AS, med lokaler i Fjellstrand. Her brennes kaffen som importeres fra Colombia, og land i Latin-Amerika og Afrika.

Opplev ekte lidenskap for kvalitetskaffe med Su Casa Coffee. Smak historien i hver kopp, fra kaffebønnenes opprinnelse til den perfekte brenningen. Kvalitet, lidenskap og bærekraft forenes i hver eneste kaffekopp fra Su Casa Coffee. Bestill i dag og nyt en unik kaffeopplevelse!

BÆREKRAFT OG SAMFUNNS-ANSVAR

Miljø, samfunnsansvar og nære bånd til landsbyene der kaffen produseres er selve drivkraften vår. Vi er genuint opptatt av å løfte frem dyktige kaffebønder, og brenner for å hjelpe menneskene bak kaffen til en bedre hverdag gjennom å spille på lag med naturen.

Å gå over til økologisk produksjon tar fra to til ti år, og Su Casa Coffee er til stede med støtte og veiledning underveis. Gjennom et tett samarbeid med bonden bidrar vi til et sluttprodukt som bedre stemmer overens med den moderne norske kaffedrikkerens ønsker. Til grunn for den økologiske driften ligger innarbeiding av permakultur.

0